Wat is een braadworst?
Een braadworst is een soort worst met een ‘deeg’ van varkensvlees, rundvlees of soms zelfs kalfsvlees gestopt in een dierlijke darm. Of je met een dierlijke darm te maken hebt, kan je zien aan de draadjes aan je worst. Zitten er draadjes aan je worst? Bingo! Dan zijn er echte darmen gebruikt. Heeft sowieso onze voorkeur. Onze worstmakers werken dus alleen met dierlijke darmen, die geven immers ’t mooiste knakje wanneer je erin bijt. Onze braadworsten zijn een tikkie dikker dan de saucijsjes die ook kan vinden bij The Butchery. Al onze worsten komen uit eigen worstmakerij, waar onze Meester worstmaker Henri van Heerde al jaren met de scepter zwaait.
Van wat voor vlees is een braadworst gemaakt?
De meeste braadworsten die je in ons assortiment vindt, zijn gemaakt van vlees van de varkensrassen LIVAR***, Iberico Cerdo of Duke of Berkshire. Daarnaast heeft The Butchery ook een aantal mooie braadworsten in het assortiment van het runderras Black Angus USA. Wat al deze rassen gemeen hebben? Het zijn allen vleesrassen waar het dierenwelzijn en dus een fijn leven voorop staan en dat proef je.
Waar komt de naam braadworst vandaan?
Achter de naam van de braadworst schuilt geen heel spannend verhaal. Braadworst is immers een vrij beschrijvende naam. Het is een worst die als bereiding gebraden wordt. That’s it! Je kan ‘m braden op de BBQ of in de pan. ’t Vaakst wordt de braadworst in de pan gebraden om lekker bij groenten en vlees te serveren. Gelukkig zien we ook steeds vaker dat de braadworst terrein wint op de BBQ naast de traditionele BBQ-worst. Waarom ook niet? Juist door die BBQ-smaak krijgt je braadworst een extra intense smaak..
Hoe worden braadworsten gemaakt?
De braadworsten bij The Butchery worden in onze worstmakerij in Wanneperveen gemaakt. Zorgvuldig worden de ingrediënten uit eigen recepturen voor het deeg gemengd en vervolgens wordt het deeg vakkundig door de worstmakers in de natuurlijke darm gestopt. Gelijk na productie worden de worsten per vier ingepakt, vacuümgetrokken, van een productlabel voorzien en op een speciale manier ingevroren. Zo blijft kwaliteit, smaak én structuur optimaal behouden!
Hoe braad je een braadworst?
De nummer 1 regel van het braden van een braadworst, saucijs, verse worst of andere worst is: NOOIT EEN VORK GEBRUIKEN. Als je namelijk met en vork in je worstje prikt tijdens het braden, verliest de braadworst z’n sappen en zal hij dus minder sappig zijn dan dat je wilt. Een braadworst kan je op het fornuis braden in een pan met wat olie of boter. Bak de braadworst eerst goudbruin aan de buitenkant en zet vervolgens het vuur wat lager en laat de worstjes ongeveer tien minuten tot een kwartier garen. Draai ondertussen nog een aantal keer om met een tang of spatel.
Wat ze vroeger nog wel eens deden om te voorkomen dat het darmpje van de worst knapte, is de braadworst voor het braden even te wellen in water.

Braadworst recept
Met een braadworst kan je dus veel meer kanten op dan dat je in eerste instantie zou denken. Behalve een avg opleuken, kan je namelijk zoveel meer met een braadworst. Van broodjes braadworst, tot gerookte braadworst en van halloweenies tot corn dogs.. Je kan echt alle kanten uit met de braadworsten.
Hoe leuk is ’t bijvoorbeeld om helemaal zelf een broodje bapao te maken van braadworst? Zo’n lekker klef broodje warm vlees kan je immers from scratch maken. Of wat dacht je van een antwerps worstenbroodje of zelfs een braadworst broodje (dus braadworst ipv frikandel)? We hebben echt onwijs veel leuke recepten op onze receptenpagina voor de braadworst, dus neem zeker een kijkje!
Braadworst online kopen?
Braadworst online kopen? Dat kan heel eenvoudig. Sterker nog: wij hebben een waanzinnig assortiment van o.a. Livar, Iberico, Duke of Berkshire en Black Angus. En nog mooier, onze slagers zijn aan de slag gegaan met allerlei mooie smaakcombinaties. Resultaat? Braadworsten in maar liefst 12 verschillende smaken. Voor elk wat wils. Als je tenminste van foodpairing houdt. Anders hebben we natuurlijk ook mooie pure braadworsten voor je. Grove worst, fijne worst, groot, klein: wij gaan verder waar je slager of supermarkt stopt.
Braadworsten van de mooiste rassen
Braadworst online kopen kan eenvoudig bij The Butchery. Kies je favoriet(en), kieper 'm in je winkelmand en wij sturen het naar je op! Easy. Oh en als je bij The Butchery bestelt, ben je er 100% zeker van dat je saucijzen eet van dieren die een goed leven hebben gehad. Vinden wij namelijk heel belangrijk. Livar, Iberico en duke of berkshire, al ons varkensvlees heeft minstens het 3*** Beter Leven keurmerk van de Dierenbescherming. Voor de bewuste vleeseter dus. Maar óók voor de fijnproever. Want dat deze rassen waanzinnig lekker smaken, is een zekerheid!
Braadworst quickfrozen geleverd
Bestel je vlees bij The Butchery, dan wordt je vlees bevroren geleverd. Bevroren? Yes! Dat doen we om het vlees verser dan vers bij je te bezorgen. Het vlees wat bij ons binnenkomt, gaat direct richting de productie, waar ze steaks trimmen en portioneren, braadworsten stoppen en hamburgers stampen en deze met zorg verpakken. Mét productlabel uiteraard. Vervolgens wordt het vlees op een speciale manier (extra koud & sneller dan snel) ingevroren. Doordat het vlees op een speciale manier ingevroren wordt, blijven voedingswaarden, kwaliteit en smaak optimaal behouden. Meer lezen over het invriezen? Leer hier meer..
Braadworst online bestellen
Online braadworst bestellen is dus een makkie. En wist je dat de bezorging gratis is vanaf 60 euro? Gooi dus vooral je winkelwagen verder vol met BBQ vlees, gehakt en burgers, altijd handig om in huis te hebben. Voor 11h besteld op doordeweekse dagen is zelfs dezelfde dag nog in huis. Supersnel dus! Probeer zeker onze hardlopers cheddar&jalapeno en old amsterdam & mosterd uit. Doen ’t trouwens ook leuk op een feestje als heuse braadworsttasting. Braad daarvoor verschillende smaakjes en serveer lekker warm. Lekker origineel!
Wil je graag wat extra advies of heb je nog vragen? Stuur gerust een mail naar info@butchery.nl of bel ons op 085-0408044). We zijn op maandag t/m vrijdag bereikbaar van 09:00 tot 17:00.